پروژه ترموکوپل یا کوپل ترموالکتریک

دسته بندي : پروژه » دانلود پروژه های آماده دانشجویی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 67 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

1
‏مقدمه
2
‏نگاه اجمالی
‏ترموکوپل یا کوپل ترموالکتریک ، نوعی مولد الکتریسته که با ‏استفاده از ترموالکتریکی جریان الکتریکی ضعیفی ایجاد می‌کند. ترموکوپل از دو میله ‏فلزی غیر هم جنس ‏رسانا ‏یا ‏نیم رسانا ‏ساخته شده است که از یک سر به هم ‏جوش داده شده‌اند و دو سر دیگر آنها بوسیله حساس مانند ‏گالوانومتر ‏متصل است. با گرم شدن محل اتصال ، جریان ضعیفی از مدار عبور می‌کند.
‏بیان فیزیکی ترموکوپل
‏ترموکوپل ، دماسنج افتراقی (یا دیفرانسیلی) است که ‏خروجی آن به صورت ولتاژ است. به بیان فیزیکی‌تر ، ترموکوپل حس کننده‌ای است که در ‏آن از دو ماده با ‏اثرهای زبک ‏مختلف برای تبدیل ‏اختلاف دما به اختلاف ولتاژ استفاده می‌شود. ولتاژ باز V12 ‏چنین ‏است:
V12 = ∫{SA(T) - Ss(T)}dT
‏که در آن (Sm(T ‏اثر زبک یا توان گرمایی ماده m ‏در دمای T ‏و iT ‏دمای ناحیه همدما است. برای مواد همگن و نواحی کاملا همه ما V12 ‏به چگونگی تغییر دما بین T1 ‏و T2 ‏بستگی ندارد و فقط اختلاف دماست که اهمیت دارد. مثلا اگر از ‏دو ترموکوپل یکسان استفاده کنیم که برای یکی از آنها وسط ماده B ‏در دمای ‏کوره‌ای داغ و برای دیگری وسط ماده B ‏در دمای مایعی بسیار سرد قرار داشته ‏باشد، ولتاژ حاصل در دو ترموکوپل یکسان خواهد بود.
‏آرایش کاربردی ترموکوپل
3
‏با رعایت تعدادی نکات احتیاطی همان نتایج آرایشی آرمانی را بدست خواهد داد. اول ‏اینکه هیچگونه گرادیان دمای نباید در پیوند گاه A-B ‏که در دمای T2 ‏قرار دارد، موجود باشد. اگر مواد را به شکل سیم در آوریم و ‏اتصال گرمایی خوبی در پیوندگاه و قسمتی از هر دو سیم با نمونه اندازه گیری شونده ‏برقرار کنیم، این شرط برآورده می‌شود.
‏دوم از آنجا که سیم های مختلفی در T1 ‏که ولتاژ آن اندازه ‏گیری می‌شود قرار می‌گیرند. لازم است که T1 ‏ناحیه دما با دمای ‏مشخص باشد. پیشتر این شرط را با متصل کردن ترموکوپل ولت سنج به مخزنهای گرمایی مربع ‏، مانند مخلوط هم زده‌ای از یخ و آب یا مایع زمزاییک در حال جوش برآورده می‌کردند. ‏ابزارهای جدید این اتصالها را در نواحی که دمای آنها به صورت الکتریکی کنترل می‌شود ‏برقرار می‌کنند.
‏سوم اینکه لازم است توان گرمایی موادی که ترموکوپلی می‌دهند، بر اثر تغییر دما ‏در گستره‌ای از دما که مورد اندازه گیری است یا بر اثر ناخالصیهایی که ممکن است در ‏محیط اندازه گیری شونده موجود باشد، تغییر نکند. یکی از راههای ممکن برای نقص این ‏شرط اکسید شدن مواد یا هر دو ماده است.
5
‏فصل اول :
‏ترموكوپل ‏
‏1‏-1ترموکوپل
‏یکی ا‏ز‏ معمول ترین ترمومترهای صعنتی ترموکوپل می باشد آن توسط توماس سیبک در سال 1822 کشف شده او ذکر کرد که اختلاف ولتاژ در زمانی ظاهر شد که ک‏ا‏ بل در یک انتها ‏گ‏رم شده‏.‏ بدون توجه به دما اگر جفت پایان ها در دما‏ی‏ مشابه بودند، در آنجا هیچ اختلاف ولتاژی وجود نداشت ‏اگر‏ مدار با کاب‏ل ماده ی مشابه‏ی ساخته می شد‏،‏ در آنجا هیچ جریان مدار وجود نداشت. یک ترموکوپل از دو فاز غیر مشابه تشکیل‏ می شود که به هم در یک انتها وصل یا‏ متصل شده اند و ولتاژ واحد کوچک‏ی‏ را در دما‏ی‏ی معلوم تولید می کنند. این ولتاژ توسعه ت‏رمومتر ترموکوپل اندازه گیری وتفسیر‏ می شود. ولتاژ ترمو‏ ‏الكتريكي‏ ‏حاص‏ل‏ه‏ از اختلاف دمای‏ یک‏ انتهای کابل به دیگری معمولا‏ً‏ حامل جمع همه اختلافات ولتاژ در طول کابل از انتهایی به انتهای دیگر می باشد. ترموکوپل ها می توانند محدوده ی دمایی

 
دسته بندی: پروژه » دانلود پروژه های آماده دانشجویی

تعداد مشاهده: 5229 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 67

حجم فایل:3,665 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل