آزمایش شرطی سازی (گزارش کار روانشناسی تجربی)

دسته بندي : انسانی » روانشناسی و روانپزشکی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 8 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏شرطی‌سازی (Conditioning‏)‏
‏مقدمه
‏ایوان پتروویچ پاولف فیزیولوژیست روسی، ‏ ‏یکی‏ ‏از‏ ‏کسانی‏ ‏است‏ ‏که‏ ‏به‏ ‏دلیل‏ ‏آزمایش‏‌‏های‏ ‏علمی‏‌‏ ‏در‏ ‏مورد‏ ‏یکی‏ ‏از‏ ‏روش‏‌‏های‏ ‏یادگیری‏ ‏یعنی‏ ‏بازتاب‏‌‏های‏ ‏شرطی‏ ‏که‏ ‏اساس‏ ‏چندین‏ ‏نظریه‏ ‏یادگیری‏ ‏شد،‏ ‏در‏ ‏روانشناسی‏ ‏یادگیری‏ ‏بسیار‏ ‏مشهور‏ ‏است‏. ‏اگرچه‏ ‏او‏ ‏در‏ ‏حوزه‏ فیزیولوژی نیز تحقیقات بسیاری بویژه در مورد فرایندهای گوارشی انجام داده است که همگی مربوط به سال‌های قبل از تحقیقات او در مورد بازتاب‌های شرطی است و برای او جایزه نوبل پزشکی را به ارمغان آورد. تحقیقات پاولف در مورد بازتاب‌های شرطی منجر به تحقیق و کشف فرایند تداعی اندیشه‌ها (که ارسطو آن را تحت سه عنوان مجاورت، مشابهت و تضاد بیان کرده بود) شد. او در آزمایش‌های خود از اصل مجاورت بهره می‌گرفت و اصطلاح بازتاب یا شرطی کلاسیک را برای توصیف یک واحد رفتاری بکار می‌برد...
‏اصطلاح شناسی نظریه پاولف
‏محرک: هر موقعیت یا رویداد (نظیر نشان دادن غذا و...) قابل توصیف به شیوه عینی (قابل مشاهده) که به صورت یک علامت جاندار برای پاسخ دادن تحریک کند، محرک‏[1]‏ نامید‌ه می‌شود که با حرف اختصاری (S‏) بیان می‌گردد.
‏پاسخ: هر نوع رفتاری که در اثر یک محرک به صورت یک تراوش در غده، ‏ ‏پاسخ‏ ‏سیستم‏ ‏عصبی‏ ‏و‏ ‏یا‏ ‏فعالیت‏ ‏جاندار‏ (‏نظیر‏ ‏خوردن،‏ ‏خواندن‏) ‏ظاهر‏ ‏می‏‌‏شود،‏ ‏پاسخ‏[2]‏ نامیده می‌‌شود که با حرف اختصاری (R‏) بیان می‌‌گردد.
‏محرک غیر شرطی: در نظریه شرطی شدن کلاسیک (بازتاب) به محرکی که به‌ طور خودکار و بدون یادگیری قبلی پاسخی را موجب می‌شود، محرک غیر شرطی‏[3]‏ می‌گویند که با حرف اختصاری (US‏) بیان می‌گردد. نظیر غذا، درد و...
‏پاسخ غیر شرطی: در شرطی‌سازی کلاسیک به پاسخی که در برابر یک معرف غیر شرطی ظاهر می‌‌شود پاسخ غیر شرطی‏[4]‏ می‌‌گویند که با حرف اختصاری (UR‏) بیان می‌گردد. نظیر ترشح بزاق (پاسخ) به علت دیدن یا بوکردن غذا (محرک غیر شرطی) بوجود می‌‌آید.
‏محرک شرطی: در شرطی شدن کلاسیک محرکی که بر اثر همابندی (همراه شدن) با یک محرک غیر شرطی قدرت فراخوانی پاسخ را کسب می‌‌کند محرک شرطی‏[5]‏ می‌گویند که با حرف اختصاری (CS‏) بیان می‌گردد. نظیر صدای زنگ که ابتدا خنثی است و پس از همراه شدن با غذا قدرت فراخوانی پاسخ (ترشح بزاق) را کسب می‌‌کند.
‏پاسخ شرطی: در شرطی‌سازی کلاسیک پاسخی که در برابر یک محرک خنثی وجود نداشت و بعداً بوجود آمد (یاد گرفته شد) پاسخ شرطی‏[6]‏ می‌گویند که با حرف اختصاری (CR‏) بیان می‌‌گردد. نظیر پاسخ ترشح بزاق که ابتدا برای محرک شرطی صدای زنگ وجود نداشت و بعداً بوجود آمد (یاد گرفته شد).
‏تعریف یادگیری از نظر پاولف: از نظر پاولف یادگیری عبارت است از ایجاد ارتباط بین محرک و پاسخ (S→R‏) که بر اثر اصل مجاورت بوجود می‌‌آید.
‏پاولف در اولین مرحله از آزمایش خود سگی را داخل قفسی قرار داد که فقط توسط یک روزنه با محیط بیرون ارتباط داشت. او از طریق این روزنه تکه گوشتی (US‏) را به سگ نشان داد که باعث ترشح بزاق (UR‏) شد. سپس صدای یک زنگ (US‏) را به صدا درآورد که منجر به پاسخ طبیعی تیز کردن گوش‌ها (UR‏) شد. در مرحله دوم پاولف می‌خواست با همراه کردن صدای زنگ و تکه گوشت، سگ را شرطی کند به گونه‌ای که با شنیدن صدای زنگ بزاق ترشح کند. به همین منظور چندین بار صدای زنگ را چند ثانیه قبل از نشان دادن غذا به سگ به صدا درآورد و این عمل باعث شد که سگ با شنیدن صدای زنگ (CS‏) بدون نشان دادن غذا نیز بزاق ترشح (CR‏) کند و در واقع صدای زنگ جای گوشت را گرفت. پاولف این پدیده را که یک محرک جای محرک دیگر را می‌گرفت و پاسخ آن را به خود اختصاص می‌داد، شرطی‌سازی نامید. طرح آزمایش‌های پاولف را می‌‌توان به صورت زیر نمایش داد.

 
دسته بندی: انسانی » روانشناسی و روانپزشکی

تعداد مشاهده: 4580 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .zip

تعداد صفحات: 8

حجم فایل:289 کیلوبایت

 قیمت: 15,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل