دانلود مقاله در مورد ماشينآلات كشاورزي 47 ص
دسته بندي :
مقاله »
مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 50 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
10
2
خلاصه درس ماشينآلات
ماشينآلات كشاورزي
ص 1 الي 107
فصل 1
اهميت ماشين در كشاورزي
قرنها سپري گشت تا اينكه از قدرت بدني حيوانات در كمك به توان بدني انسان استفاده شد. با بوجود آمدن گاوآهن فلزي، موتور احتراق داخلي، تراكتور مزرعه و ساير ماشينهاي كشاورزي، تبديل كشاورزي با دست به كشاورزي ماشيني انجام گرفت.
امروزه ماهوارهها از مزارع عمكسبرداري ميكنند و متخصصين و دانشمندان را قادر ميسازد تا مناطق آفتزده را مشخص كرده و رطوبت خاك، حرارت خاك و بسياري از عوامل ديگر را اندازهگيري نمايد. اختراع تراكتورهاي كنترل از راه دور كه به طور خودكار و بر اساس برنامههاي كامپيوتري كارهاي زراعي را انجام ميدهند (در كشور فنلاند)، فشار سطحي اين تراكتور، 906 كيلوگرم، 4/1 فشار تراكتورهاي متداول با توان يكسان است.
كشاورزي امروزه، با توجه به توسعه روزافزون صنعت، بدون استفاده از توان موتور و ماشين نميتواند جاي خود را ثابت و استوار نگه دارد. مزارعي كه توان موتوري و ماشينيهاي كشاورزي هستند، گذشته از كيفيت و كميت انجام كار و صرفهجويي در مدت انجام مراحل مختلف عمليات آمادهسازي بستر بذر، كاشت، وجين و سله
10
2
شكني، سمپاشي، كودپاشي، برداشت، بستهبندي و ذخيره محصولات كشاورزي، نياز كمتري به توان بدني كارگر جهت انجام اين عمليات دارند.
امروزه با پيشرفت در ساخت و توليد ماشينهاي كشاورزي، بخصوص در ساخت كمباينهاي جديد، اين نيروي كارگري مورد نياز تا حدود 5/2 كارگر در ساعت براي توليد يك تن گندم كاهش يافته است.
پنبه، هميشه جزو محصولاتي محسوب ميشده كه نيروي كارگري زيادي براي توليد آن مورد نياز بوده، اما با مكانيزه كردن توليد اين محصول، شامل اصلاح روشهاي خاكورزي و كاشت و همچنين برداشت مكانيكي آن، پيشرفتهاي مهمي براي پايين آوردن اين نيروي كارگري مورد نياز بوجود آمده است.
در سال 1970 ميلادي، با استفاده از تراكتورهاي رديفكار، ماشينهاي برداشت پنبه و ساير ادوات جديد، نيروي كارگري مورد نياز براي توليد هر عدل 226 كيلوگرمي پنبه به 32 كارگر ساعت كاهش يافت. امروزه به علت پيشرفت در امر صنعتي شدن جهان و استفاده بيشتر ماشين در كشاورزي، از تعداد افرادي كه در مزارع زندگي ميكنند، كاسته شده است. در كشور ما نيز استفاده از ماشين در كشاورزي در چند دههي گذشته، يكي از عوامل مهم كاهش تعداد روستانشينان بوده است. طبق آمارهاي موجود در سال 1300 هجري شمسي، 72% از جمعيت كل كشور ما را روستاييان و چادرنشينان تشكيل ميدادند. در سال 1355، حدود 53% از جمعيت كل كشور در روستاها زندگي ميكردند و در سال 1375، جمعيت كل روستانشينان كشور، 34/38% رسيد.
فصل 2
مكانيزاسيون كشاورزي در ايران
مكانيزاسيون كشاورزي چيست؟
از سال 1345، يعني سالي كه قرارداد بين ايران و جمهوري روماني به منظور خريد تراكتور و بعضي ادوات كشاورزي منعقد شد و تعداد تراكتور از آن سال در كشور رو به فزوني گذارد، بحث متخصصين فن بوده است.
10
3
مكانيزاسيون به معني اعم، اين نيست كه حتماً از موتور احتراق و يا از آخرين مدلهاي ماشينهاي كشاورزي استفاده شود. ابتدا لازم است دو وسيله ماشين و موتور را تعريف و آنها را از يكديگر تشخيص و جدا نماييم.
ماشين: وسيلهاي است كه اگر به آن توان دهيم، برايمان كار انجام ميدهد، ولي خود به تنهايي قادر به انجام كار نيست.
موتور: وسيلهاي است كه توليد توان ميكند، ولي به تنهايي نميتواند كاري انجام دهد، مگر اينكه اين توان را به ماشين بدهد تا آن ماشين بتواند كار توليد كند.
بطور مثال، يك گاوآهن را ميتوان بوسيله حيوان به حركت درآورد و زمين را شخم زد. گاوآهن؛ ماشين و حيوان كه آن را ميكشد تا زمين شخم زده شود، در حكم موتور ميباشد. گاوآهن فوقالذكر را ميتوان بوسيله تراكتوري كشيد. بنابراين قوه محركه تراكتور در اينجا موتور است و گاوآهن يك ماشين ميباشد. يك موتور در يك زمان ممكن است دو ماشين را به حركت درآورد. گاه حركت هر دو ماشين براي انجام كار ضروري است. گاوآهني كه توسط تراكتور كشيده ميشود، در صورتي شخم ميزند كه خود تراكتور در حال حركت باشد. بنابراين موتور تراكتور دو ماشين را به حركت درميآورد؛ يكي گاوآهن و ديگري چرخهاي تراكتور.
كلمه مكانيزاسيون در كشاورزي مترادف با كلمه اتوماسيون (در صنعت) است كه خود به معني اتوماتيك كردن ميباشد. اتوماتيك كردن، يعني كم كردن كار كارگري است. معني اخص مكانيزاسيون كشاورزي، استفاده از ماشين و موتور كشاورزي در كشاورزي جهت كاهش نياز به نيروي كارگري ميباشد. البته اين نياز هنگامي بوجود ميآيد كه درآمد حاصل از كار كارگري كمتر از درآمد به دست آمده از جايگزين نمودن ماشين و موتور باشد كه خود به عوامل متعددي از جمله عوامل زير بستگي دارد:
دستمزد كارگر بالا باشد.
مشكلات كارگري موجب وقفه در كار در زمان معين شود.
زيانهاي حاصل از طولاني بودن كار كارگري بيش از هزينههاي استفاده از ماشين و موتور شود.
كيفيت كار، ماشين آنقدر بالا باشد كه هزينههاي آن را مستهلك نمايد.
10
4
معني اعم مكانيزاسيون كشاورزي، اتخاذ هر روشي است كه موجب ازدياد درآمد شود. با اين تعريف، جايگزين كردن كارگر با ماشين و موتور، يكي از روشها و استفاده از بذر اصلاح شده براي بدست آوردن عملكرد محصول بيشتر است. روشي ديگر كه هر دو بخشي از موضوع مكانيزاسيون هستند.
آشنايي با وضعيت كشاورزي سنتي در ايران
ايران از قديمالايام مهد تمدنهاي باستاني و يكي از مزارع توليد مواد كشاورزي دنياي باستان بوده است. در زمان فرمانروايي مادها، دامپروري به ويژه پر پرورش اسب، رونق به سزايي داشت. در دوران هخامنشيان، براي پيشرفت كشاورزي و توسعه و آباداني آن، كوششهاي فراواني به عمل آمد. از آنجمله جهت آبياري زمينهاي زيركشت از آب رودخانه كارون، حفر قنوات در نواحي كمآب و استفاده از گاوآهن جهت شخم زمين بود.
ابزارهاي كشاورزي كه در ايران باستان بكار ميرفت، شامل انواع ابزارهاي دستي ساده، مانند بيلها، كج بيلها، داسهاي دسته كوتاه، كلنگ و وسايل دامي چوبي از قبيل گاوآهن، هرسهاي دندانهاي، خرمنكوب و غيره بودهاند. براي تامين آب زراعتي (بالا كشيدن آب از چاه و رودخانه)، از «گاوچاه» استفاده ميشد. منبع توان و ابزارهاي كشاورزي معمول امروزي در نقاط مختلف كشور خصوصاً نقاط دورافتاده به مرور زمان تغيير زيادي كرده و از ابزارهاي قديمي همچنان استفاده ميشود.
شرايط و امكانات توسعه ماشينهاي كشاورزي در ايران
در كشور ما، استفاده از تراكتور و ماشينهاي كشاورزي خيلي ديرتر از كشورهاي اروپايي و امريكايي شروع شد. عملاً در طول 50 تا 60 سال اخير به تدريج كشاورزي ايراني با انواع ماشينهاي كشاورزي آشنا شده است و در مواردي كه اين امر انجام گرفته، به علل بنيادي مواجه با مشكلات عديدهاي ميباشد. پس از جنگ جهاني دوم، كمكم سرمايهداران و بعضي از شركتها شروع به وارد كردن تراكتور در ايران نمودند. آغاز فعاليت بنگاه توسعه ماشينهاي كشاورزي از سال 1331 در حقيقت سرآغاز ماشيني كردن كشاورزي ايران به شمار ميرود. در حال حاضر، كارخانجات تراكتورسازي ايران، تراكتورهاي يونيورسال مدل M650 با توان 65 اسب بخار، تراكتورهاي مسيفرگوسن مدل 399 با توان 110 اسب بخار، تراكتورهاي مسي