دانلود مقاله در مورد كلم بروكسل 14 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 15 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏كلم بروكسل‏
‏ 
‏ 
 
 
‏كلمها ‏انواع زيادى دارند كه با اغلب آنها مانند كلم قمرى, كلم پيچ, كلم گل و امثال آن ‏آشنايى داريد. اما بعضى از آنها مانند كلم بروكسل كمتر شناخته شده اند.‏ ‏ كشاورزي‏  ‏بيتا‏ ‏كشت‏ ‏كه در‏ ‏ زمينه‏ ‏كشت ‏اين نوع كلم نيز ‏ ‏فعاليت دارد‏ ‏، با بهره گيري از منابع علمي و پشتيباني چهل سال ‏تجربه در ‏كشت‏ كلم بروكسل يا كلم دكمه اي توانسته بهترين محصول را باكيفيت عالي ‏روانه بازار نمايد .اميد است شما مصرف كنندگان عزيز از مزايا و خواص اين محصول عالي ‏كه در زير به بخشي از آن اشاره شده آگاهي پيدا كنيد و استفاده از آن را در برنامه ‏غذايي خود بگنجانيد.
‏مشخصات كلم بروكسل
‏بطور كلى گياهى است از تيره (كروسى فر)ها CRUCIFERAE‏ ‏ ‏از جنس براسيكاBRASSICA ‏ يكى ديگر از نامهاى اين كلم در فارسى كلم تكمه اى است. تيپ ظاهرى آن درست مانند كلم پيچ اما خيلى كوچكتر از آن و به اندازه يك گردو است. روى يك ساقه كلم بروكسل دهها كلم كوچك ظاهر مى شوند. اين كلمها هرقدر كوچكتر باشند خوشخوراكتر خواهند بود. كلم بروكسلهاى درشت تلخ و بى مزه هستند.‏كلم بروكسل ظاهرى فانتزى دارد و ‏امروزه مصرف آن در تهيه ى انواع سالاد، ترشى و غذا در ايران رواج يافته است.
‏اين گياه در مقايسه با ديگر انواع كلم، در برابر سرما مقاومت بيش ترى دارد و ‏اصولاً در هواى سرد و خنك محصول بهترى مى دهد.
‏ 
‏تاريخچه
‏ 
‏كلم بروكسل درواقع يك سبزى اروپايى است. متجاوز از ششصد و پنجاه سال از قدمت اين سبزى در اروپا مى گذرد. اول بار ساكنين بلژيك به كاشت و مصرف آن روى آوردند. روى هم رفته سبزى بسيار خوشمزه و پرخاصيتى است. مى توان آن را به صورت تازه مانند ساير سبزيجات مورد استفاده قرار داد و يا در تهيه سالاد از آن كمك گرفت. اين امكان نيز وجود دارد كه با آن خوراك و غذاهاى مختلف درست كنيم.
‏ 
‏خواص كلم بروكسل
‏ 
‏كلم اكسيرى است براى درمان ‏بسيارى دردها و تمام اعضاى بدن از آن استفاده مى كنند. كم تر دردى است كه در مقابل ‏كلم دوام آورد. كلم دكمه اى از نظر خاصيت بسيار به كلم معمولى شبيه است؛ با اين ‏تفاوت كه اسانس سولفوره كه باعث تندى كلم مى شود و درمان بيمارى هاى روده، از جمله ‏از بين بردن كرم، به كار مى رود، در آن كم تر يافت مى شود‏.‏كلم دكمه اى علاوه بر ‏افزودن به زيبايى غذا، حاوى مقدار زيادى كلسيم، گوگرد، ارسنيك و يد است و براى ‏تقويت خون و رفع كم خونى نيز بسيار مفيد است. هم چنين با طعم ملايم غشاهاى مخاطى ‏معده و روده ها را پاكيزه مى كند. گفتنى است در انواع كلم املاح معدنى از جمله ‏سولفات، نيترات دوپتاس، اكسيدهاى آهن و گوگرد وجود دارد.
‏-‏     ‏كلم دكمه اى به واسطه ى ‏گوگردى كه دارد بر ضد ترشحات چربى زياد پوست كه منجر به ريزش مو مى شود مبارزه مى ‏كند. معمولاً اين بيمارى در اثر فعاليت غير منظم غده هاى ترشح چربى به وجود مى آيد ‏و گاهى پوست سر را مورد حمله قرار مى دهد و علت اگزمايى مى شود كه مى تواند صورت را
‏هم فراگيرد. اين گياه چون داراى ارسنيك است، اشتها را زياد مى كند، نيرو و جوانى مى ‏بخشد و زيبايى و طراوت چهره را باعث مى شود.
 
‏ 
    ‏                    
‏                     
‏-‏     ‏كلم بروكسل به علت داشتن مواد ‏گوگردى براى رفع خارش و شوره ى سر داروى بسيار خوبى است. براى اين منظور پوست سر را ‏با جوشانده ى غليظ برگ هاى اين كلم ماساژ دهيد.‏ماسك برگ كلم دكمه اى رنده شده و ‏يا عصاره ى برگ آن پوست صورت را روشن و لكه هاى قهوه اى را برطرف مى كند. براى اين ‏منظور هر روز عصاره ى برگ كلم را بر پوست خود بماليد.
‏ 
‏    
‏                
‏-     ‏مقوى قلب بوده براى مواردى چون رماتيسم و نقرس مفيد است. مزاج را لينت مى بخشد و زمانى كه در آب پخته شود تإثير آن در لينت بخش مزاج بيشتر مى شود. قوه بينايى را افزايش داده, سردرد را تسكين مى دهد. تا حدودى خوابآور است. اگر به صورت تازه مصرف گردد مخصوصا زمانى كه با سركه به شكل سالاد درآيد موجب رفع ورم طحال مى گردد. در صورتى كه با آن سوپ يا آش درست كنيد سينه را نرم نموده سرفه را برطرف مى سازد.در كلم بروكسل مقدار زيادى ويتامينC‏ ‏ وجود دارد به همين دليل بدن را در مقابل ويتامينها مقاوم مى نمايد .
‏ 
‏-‏     ‏كلم بروكسل حاوي ‏مقادير قابل توجهي ويتامين C ‏است. بنابراين از آن مي توان به عنوان منبع جايگزين ‏مركبات استفاده كرد. بتاكاروتن، اسيدفوليك و آهن نيز به فراواني در اين نوع سبزي ‏يافت مي‏ ‏شوند. برگ‏ ‏هاي سبز تيره بيروني آنها از نظر ميزان ويتامين C ‏و بتاكاروتن ‏غني‏ ‏تر از برگ هاي كمرنگ تر داخلي است. بنابراين كندن و دور ريختن آنها (كه در مورد ‏كاهو هميشه اتفاق مي‏ ‏افتد) به معناي از دست دادن اين مواد مغذي مهم است.
‏ 
‏ 
     

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 3959 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 15

حجم فایل:439 کیلوبایت

 قیمت: 6,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل