دانلود مقاله در مورد دنا
دسته بندي :
مقاله »
مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 26 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
2
بررسي تنگناها و مشكلات اكوتوريسم در شهرستان دنا(با تاكيد بر توسعه پايدار )
« مطالعه موردی شهر سی سخت »
چکیده :
امروزه صنعت گردشگری یکی از بزرگترین و متنوع ترین صنعت در دنیا محسوب می گردد و توسعه این صنعت به ویژه در کشورهائی که به دنبال دستیابی به توسعه همه جانبه و پایدار می باشند ، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و در ایجاد فرصت های شغلی مولد ، مبتنی بر پتانسیل های موجود ، ایجاد عدالت اجتماعی ، افزایش سطح رفاه و استانداردهای زندگی و حفظ تعادل اکولوژیک و منابع طبیعی ، توانائیهای زیادی دارد . در این میان اکوتوریسم به عنوان شاخه ای جدید از صنعت توریسم ، فرصتهای بی نظیری را برای توسعه انواع گردشگری فراهم آورده است . بسیاری از انواع گردشگری به نوعی با اکوتوریسم ارتباط دارد و اکوتوریسم دارای فرصتهای بی شماری برای جوامع محروم محسوب گردیده و از نوع گردشگری پایدار و ترکیبی به حساب می آید . شهرستان دنا به مرکزیت شهرسی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل دارا بودن امکانات و توان های بالقوه طبیعی (اکوتوریستی)و چشم اندازهای طبیعی مانند غارها ، آبشارها ، چشمه ها ، تنگه ها ، مناطق حفاظت شده و زیستگاه های حیات وحش از اهمیت فوق العاده ای در جهت سرمایه گذاری در حوزه اکوتوریسم برخوردار می باشد . شیوه کار در این پژوهش توصیفی ،موردی می باشد و در این تحقیق سعی شده است با استفاده از مطالعات موردی موجود در شهر سی سخت ، مطالعه تقریبا" کامل از وضعیت جاذبه های گردشگری آن صورت پذیرد که بیشتر به شناسائی راهکار های
2
توسعه صنعت گردشگری ، تنگناها و مشکلات این صنعت پرداخته شود .
واژگان کلیدی : تنگناها ،اكوتوريسم ،شهرستان دنا ،توسعه پايدار
عضو هیئت علمی و مدیر گروه جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد .
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد.
مقدمه
3
صنعت گردشگری به عنوان بزرگترین و متنوع ترین صنعت در دنیا محسوب گردیده و بسیاری از کشورها این صنعت را به عنوان منابع اصلی درآمد ارزی ، اشتغال زائی ، رشد فرهنگی ، افزایش تولید ناخالص ملی ، میدانی برای رشد بخش خصوصی و وسیله ای برای توسعه ساختار زیربنائی خود می دانند . توسعه صنعت گردشگری به ویژه برای اغلب کشورهای جهان که اقتصاد چندپایه ندارند و درآمد عمده آنها بر پایه تولید محصولات کشاورزی و یا استخراج منابع خام و طبیعی است ، بسیار سودمند است . ( بیک محمدی ، حسن 1387 ، ص 67 ).
امروزه صنعت گردشگری به عنوان صنعتی ، به سرعت در حال رشد تلقی شده و سازمان جهانی گردشگری پیش بینی کرده است که گردشگری بین المللی تا سال 2010 تقریبا" در هر سال 4 درصد رشد خواهد کرد . World Tourism . organization, 1996 )
با توجه به روندهای توسعه توریسم در قرن بیست و یکم ، بایستی در برنامه ریزی توریسم راهبردها و مقرراتی را تنظیم و به کار گرفت که بتواند جوابگوی نیاز گردشگران و متناسب با توسعه پایدار باشد . از مهمترین تحفه های گردشگری در قرن بیست و یکم افزایش توریسم فرهنگی و اکوتوریسم می باشد . بایستی تلاش شود تا تنوع فرصتهای اکولوژیکی افزایش یابد و توریسم عادی و اکوتوریسم در حد امکان یکپارچه و تلفیق شود (Ayala,1996)
هدف از نگارش این تحقیق ، موارد اشاره شده در ذیل می باشد :
شناسائی جاذبه های طبیعی « اکوتوریستی » شهرستان دنا
تعیین تنگناها و مسائل توسعه صنعت گردشگری دنا
4
و همچنین سعی شده است ضمن بررسی ویژگیهای صنعت گردشگری شهرستان به لحاظ جاذبه طبیعی ، ضمن بیان نقاط و ضعف صنعت گردشگری ، پیشنهادات و راهکارهایی مناسب در زمینه رونق صنعت گردشگری مطابق با اصول توسعه پایدار در بخشهای مختلف شهرستان ارائه گردد .
مبانی نظری پژوهش