تحقیق استاندارد روش اندازه‏گيري يد ( بر حسب يد ور پتاسيم ) در خوراك دام و طيور

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 21 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏استاندارد روش اندازه‏‏‏گيري يد ( بر حسب يد ور پتاسيم ) در خوراك دام و طيور
‏ ‏1- ‏هدف
‏ هدف از تدوين اين استاندارد ارائه روش تعيين مقدار يد ( بر حسب يد ور پتاسيم ) در خوراك دام و طيور مي‏‏‏باشد .
‏ 2‏- دامنه كاربرد
‏ اين استاندارد براي تعيين مقدار يد در خوراك دام و طيور كابرد دارد :
‏ 3‏- روش اندازه‏‏‏گيري مقدار يد
‏ تعيين مقدار يد در خوراك دام و طيور به يكي از دو روش زير انجام مي‏‏‏گيرد ,
‏ 3‏-1‏- روش الف .
‏ 3‏-1‏-1‏- معرف ها
‏ 3‏-1‏-1‏-1‏- تاكادياستاز
‏ 3‏-1‏-1‏-2‏- شناساگر متيل اورانژ براي تهيه آن 0/5‏ گرم متيل اورانژ را در آب حل كرده و تا يك ليتر رقيق كنيد .)
‏ 3‏-1‏-1‏-3‏- اسيد سولفوريك رقيق 2‏ نرمال
‏ 3‏-1‏-1‏-4‏- آب بروم : محلول مائي اشباع شده : غلظت تقريبي را ( ميلي گرم در ميلي ليتر ) با افزودن حجم معيني ( توسط بورت ) به بالن محتوي 5‏ ميلي ليتر از محلول يد ور پتاسيم 10‏ درصد تعيين كنيد . 5‏ ميلي ليتر از محلول اسيد سولفوريك رقيق اضافه كنيد و يذ آزاد شده را با محلول ‏ نرمال تيوسولفات سديم عيارسنجي كنيد .
‏2
‏ 3‏-1‏-1‏-5‏- محلول تقريبا يك درصد سولفيت سديم ( وزن به حجم )
‏ 3‏-11‏-6‏- محلول تقريبا 5‏ درصد فنل ( وزن به حجم )
‏ 3‏-1‏-1‏-7‏- محلول تقريبا 10‏ درصد يد ور پتاسيم ( وزن به حجم )
‏ 3‏-1‏-1‏-8‏- محلول استاندارد تازه تهيه دشه 0/005‏ نرمال تيو سولفات سديم
‏ 3‏-1‏-1‏-9‏- محلول يك درصد نشاسته ( وزن به حجم ) تازه تهيه شده
‏ 3‏-1‏-1‏-10‏- محلول كلرور سديم براي تهيه آن 10‏ گرم كلرور سديم را در آب حل كرده و حجم آن را به 100‏ ميلي ليتر برسانيد .)
‏ 3‏-1‏-1‏-11‏- محلول يد ور پتاسيم شاهد : 0/328‏ گرم يد ور پتاسيم را در آب حل كرده و حجم آن را به 250‏ ميلي ليتر برسانيد . 5‏ ميلي ليتر از اين محلول را تا 250‏ ميلي ليتر رقيق كرده و 5‏ ميلي ليتر آن را به عنوان شاهد مورد استفاده قرار دهيد كه معادل يك ميلي گرم يد و يا 0/308‏ ميلي گرم يد ور پتاسيم است .
‏ 3‏-1‏-2‏- آماده كردن محلول نمونه :
‏ 3‏-1‏-2‏-1‏- بدقت حدود 50‏ گرم از نمونه را وزن كرده و آن را در 100‏ ميلي ليتر آب مقطر حل كنيد . 2‏ گرم تاگادياستاز به آن بيافزاييد و بگذاريد در حرارت 37‏ درجه سانتي گرادبه مدت 2‏ ساعت بماند محلول را صاف كرده و باقي مانده را با آب بشوييد محلول صاف شده و آب‏‏‏هاي شستشو صاف شده را روي هم بريزيد و حجم آن را در يك بالن ژوژه به 250‏ ميلي ليتر برسانيد .
‏ 3‏-1‏-3‏- طرز عمل :
‏3
‏ 50‏ ميلي ليتر محلول مورد آزمون (3‏-1‏-2‏-1‏) را به وسيله پي پت به يك ارلن ماير 200‏ ميلي ليتري منتقل نموده و سپس به وسيله اسيد سولفوريك رقيق شده در حضور شناساگر متيل اورانژ خنثي كنيد , سپس به وسيله بورت قطره قطره آب برومي كه حاوي 20‏ ميلي گرم برم باشد به محلول اضافه كنيد بعد از چند دقيقه بوسيله افزودن قطره قطره سولفيت سديم و بهم زدن مداوم برم آزاد باقي مانده را از بين ببريد . قسمت دهانه و ديواره‏‏‏هاي ارلن ماير را با آب مقطر شستشو و كاملا برم آزاد را بوسيله افزودن يك تا 2‏ قطره محلول فنل خارج كنيد . يك ميلي ليتر اسيد سولفوريك رقيق و 5‏ ميلي ليتر محلول يد ور پتاسيم افزوده و يد آزاد شده را به وسيله محلول تيو سولفات سديم استاندارد در حضور يك ميلي ليتر معرف نشاسته كه در انتهاي عمل تيتره كردن اضافه كرده عيارسنجي نماييد .
‏ همراه با اين آزمون يك يا چند آزمون شاهد با معرف‏‏‏ها بكار بريد كه از 50‏ ميلي ليتر محلول كلر ور سديم كه به آن مقدار كافي محلول شاهد يد ور پتاسيم افزوده شده استفاده نماييد .
‏ 3‏-1‏-4‏- محاسبه :
‏ 3‏-1‏-4‏-1‏- درصد يد به صورت يد ور پتاسيم بر اساس ماده خشك مساويست با :

‏ كه در آن
‏4
= V1‏ حجم محلول تيو سولفات سديم استاندارد مورد احتياج براي آزمون محلول نمونه آماده شده بر حسب ميلي ليتر
= V2‏ حجم محلول تيوسولفات سديم مورد احتياج براي آزمون شاهد بر حسب ميلي ليتر
= N‏ نرماليته محلول تيوسولفات سديم استاندارد
= W‏ وزن ماده مورد آزمون ( بند 3‏-1‏-2‏-1‏)
= M‏ درصد رطوبت
‏ 3‏-2‏- روش ب‏
‏ 3‏-2‏-1‏- روش اندازه‏‏‏گيري يد ( روش C‏.A‏.O‏.A‏) Elmslie - Calwell
‏ 3‏-2‏-1‏-1‏ معرف‏‏‏ها
‏ 3‏-2‏-1‏-2‏- كربنات سديم
‏ 3‏-2‏-1‏-3‏- محلول سود (1‏+1‏)
‏ 3‏-2‏-1‏-4‏- الكل اتيلكيك
‏ 3‏-2‏-1‏-4‏- محلول اشباع شده آب برم Br-H2O‏
‏ 3‏-2‏-1‏-5‏- اسيد فسفريك 85‏ درصد
‏ 3‏-2‏-1‏-6‏- معرف متيل اورانژ
‏ 3‏-2‏-1‏-7‏- كريستال اسيد سالسيليك
‏ 3‏-2‏-1‏-8‏- يد ور پتاسيم
‏ 3‏-2‏-1‏-9‏- تيو سولفات 0/005‏ نرمال
‏ 3‏-2‏-1‏-10‏- معرف نشاسته تازه تهيه شده
‏ 3‏-2‏-2‏- وسايل :
‏ 3‏-2‏-2‏-1‏- بوته پلاتيني يا نيكلي
‏ 3‏-2‏-2‏-2‏- كوره الكتريكي
‏ 3‏-2‏-3‏- طرز عمل :

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4173 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 21

حجم فایل:238 کیلوبایت

 قیمت: 8,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل