تحقیق امنيت غذا و تغذيه 72ص

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..Doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 71 صفحه

 قسمتی از متن word (..Doc) : 
 

‏1
‏70
‏وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي
‏معاونت هماهنگي و دبيرمجامع
‏سند ملي توسعه فرابخشي
‏امنيت غذا و تغذيه
‏برنامه چهارم توسعه اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي
‏جمهوري اسلامي ايران
‏آذرماه 1383
‏تهيه و تنظيم :
‏كميته سند فرابخشي متشكل از نمايندگان وزارتخانه‌هاي بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي ، جهاد كشاورزي ، صنايع و معادن ، بازرگاني و سازمان‌هاي صدا و سيماي جمهوري اسلامي ، دامپزشكي و مديريت و برنامه‌ريزي كشور‏ و انستيتوتحقيقات تغذيه‏‌‏اي و صنايع غذايي كشور
‏« بنام خدا »
‏1
‏1
‏پيشگفتار
‏بخشي از ماموريت تدوين‏ برنامه چهارم توسعه اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران ‏تهيه‏ اسناد ملي توسعه بخش‏ي‏ و فرابخشي ‏است‏. در همين ارتباط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي‏ ماموريت يافت كه سند ملي فرابخشي امنيت غذا و تغذيه‏ ‏طبق‏ نامه شماره 54509/101 مورخ 2/4/83 ‏سازمان مديريت و برنامه‏‌‏ريزي كشور ‏را در‏ چارچوب دستورالعمل‌هاي سازمان با حضور نمايندگاني از ساير بخش‌ها‏ به شرح زير تدوين نمايد‏كه سند پيوست نتيجه اين همكاري و مشاركت‏ صميمانه‏ مي‌باشد. اين مجموعه زماني منجر به ايمني و امنيت غذا در كشور خواهد شد‏ كه‏ سياستهاي اجرايي آن ‏ به پروژه و يا ‏برنامه‌هاي عملياتي توسط بخش‌هاي مرتبط گرد‏ي‏د‏ه و‏درطول برنامه به اجرا درآيد. الگوي تنظيم برنامه‌هاي عملياتي و پروژه‌ها در وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي ‏تهيه شده است‏ كه بخش‌هاي مختلف‏ توسعه در كشور‏ مي‌توانند از اين قالب در تدوين برنامه‌ها‏ و پروژه‏‌‏هاي‏ خود استفاده نمايند. ‏ضرورت دارد‏ دبيرخانه‌اي به همين‌منظور در سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور راه‌اندازي ‏و‏ يا دبيرخانه شورايعالي سلامت عهده‌دار اين مسئوليت گردد تا هماهنگي و هدايت لازم را در طول برنامه بعمل آورد.
‏جاي دارد از آقاي‏ان دكتر علي‏‌‏اكبرسياري معاون محترم هماهنگي و دبيرمجامع وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي ،‏ دكتر ناصركلانتري رياست محترم انستيتو تغذيه‌اي و صنايع غذايي ، دكتر محمدمهدي قاسمي از شوراي سياستگذاري سازمان صداوسيما ، دكتر فرهاد طاهريان از سازمان دامپزشكي ‏،‏ سيدفرزاد طلاكش از سازمان دامپزشكي ، تقي‌ جامه‌بزرگ از وزارت صنايع و معادن ، عزيز حاجي‌پور از وزارت جهاد كشاورزي ، سيدعلي امامي از دفتر بررسي مصرف محصولات وزارت بازرگاني ، حسين محمد عليزاده هنجني و مجيد مزيدآبادي فراهاني از سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور ، خانمها دكتر شيخ‌الاسلام ، عبدالهي و منيرالسادات عليان از دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت خانم بيتا صميمي از وزارت جهاد كشاورزي و آقاي مهندس همايون فرزان از معاونت هماهنگي وزارت بهداشت كه در تهيه اين سند مشاركت داشته‌اند تشكر و قدرداني نمود‏ه ‏ و نيز از زحمات آقاي مهندس عيسي منصوري از انستيتو تغذيه‌اي و صنايع غذايي كه مسئوليت تدوين نهايي سند را ‏برعهده ‏داشته‌اند تشكر ‏نمايم‏. اميد است اين تعامل و همكاري بين‌بخشي درطول برنامه ‏بمنظور عملياتي‏‌‏نمودن سياستهاي اجراي تا تحقق اهداف آن ادامه يابد.

‏ ‏دكتر‏مسعود پزشكيان
‏ ‏ ‏ وزير‏
‏1
‏3
‏1‏- تعريف و محدوده فرابخش
‏توسعه انساني، هم هدف و هم مسير توسعه ملي و امنيت غذايي يكي از معيارها و ابزارهاي توسعه انساني است. با استفاده از تعبير "زندگي در سلامت و رفاه" بعنوان يكي از مؤلفه هاي توسعه انساني، حصول به سطح مناسبي از سلامت و امنيت غذا و تغذيه اي يكي از مقاصد جدي در سياستگذاريهاي ملي و زير ملي شناخته مي شود.‏ بنا به تعریف‏،‏ امنیت غذایی وقتی وجود دارد که ‏"‏همه مردم در تمام اوقات دارای دسترسی فیزیکی و اقتصادی به غذای کافی، سالم و مغذی برای تامین نیازهای تغذیه ای و ترجیحات غذایی‏"‏ خود باشند. ‏ بدين‏ ‏ترتيب دسترسي به غذاي كافي و مطلوب و سلامت تغذيه اي از محورهاي اصلي توسعه، سلامت جامعه و زير ساخت نسل هاي آينده كشور است.
‏از سوي ديگر مبتني بر نگرشهاي علمي دهه هاي اخير، دسترسي اقتصادي و فيزيكي به غذا‏ی کافی‏ بمنظور زندگي سالم و فعال، از سويي بعنوان حق آحاد جامعه براي شكوفايي قابليت ها و از سويي ديگر بعنوان آزادي مثبت و وظيفه اي براي دولت در جهت تأمين آن دانسته مي شود.
‏در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، در اصول سوم، بيست و نهم و چهل و سوم، ضرورت تأمين نيازهاي اساسي، رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محروميت در زمينه تغذيه، رفاه فردي و اجتماعي مورد تأكيد قرار گرفته است. همچنين جمهوري اسلامي ايران چندين بار و بويژه در نشست هزاره سران، همراه ساير كشورهاي جهان، رسما" تعهد سياسي و عزم كلي خود را براي كاهش گرسنگي، سوء تغذيه و دستيابي به امنيت غذايي پايدار اعلا‏م‏ كرده است. نمود اين رويكرد در سياستگذ‏اريهاي سطح ملي در قالب «سند ‏ چشم انداز جمهوري اسلامي ايران در افق 1404 هجري شمسي‏»‏، ‏«‏سياستهاي كلي برنامه چهارم توسعه جمهوري اسلامي ايران‏»‏ و ‏«‏برنامه چهارم توسعه‏»‏،‏ بخوبي بيانگر اهميت موضوع و تعهد دولت به آن است.
‏ن‏قط‏ه ثقل در موضو‏ع‏ امنيت غذا و تغذيه،‏ چندضابطه ای و‏ فرابخشي بودن آن است. به اين ترتيب كه فارغ‏ از‏ فرابخشي بودن آن در سطح تئوريك و سياستگذاري، پياده سازي برنامه هاي اجرايي، نيازمند ارتباط‏،‏ تعامل و اجراي مشترك‏ توسط‏ بخشها و زير بخشهاي مختلف است. چنانكه زير سيستمهاي ‏«‏توليد و عرضه‏»‏، ‏«‏نگهداري، فراوري و توزيع‏»‏،‏«‏مصرف‏»‏ و
‏1
‏3
‏«‏سلامت‏»‏ بطور كامل پوشش داده شوند. چرا كه هرگونه‏ ‏اختلال در هر يك از زيرسيستمها بر امنيت غذايي سطح خانوار و فرد تأثير منفي خواهد داشت.
‏به اين ترتيب سند فرابخشي حاضر‏،‏ نه تجميعي از مسائل درون بخشها بلكه نقاط ثقل و حلقه هاي اصلي ارتباط بين بخشها در امر غذا و تغذيه را مورد توجه قرار مي دهد. با اين رويكرد كه در صورتيكه بتوانيم هسته هاي اصلي را مورد اعمال سياست قرار دهيم‏،‏ ساير حوزه ها بطور خود بخود و در اثر ارتباط سيستميك، متأثر شده و در راستاي اهداف مورد نظر حركت كرده بهبود خواهند يافت‏.

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 3985 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .Doc

تعداد صفحات: 71

حجم فایل:83 کیلوبایت

 قیمت: 12,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل