پاورپوینت خانواده (⭐⭐⭐)
دسته بندي :
علوم پایه »
دانلود پاورپوینت های علمی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : powerpoint (..ppt) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد اسلاید : 11 اسلاید
قسمتی از متن powerpoint (..ppt) :
بسم الله الرحمن الرحیم
از نظر اسلام، خانواده يك ركن بزرگ است. اگر باشد و سالمش باشد و تربيت درست باشد، در پيشرفت كار جامعه به صورتي كه اسلام ميخواهد، تأثير زيادي دارد. اگر خانوادهها صحيح، قوي، سالم، بيانحراف و طبق سنت الهي تشكيل بشوند، آن وقت جامعه، جامعة سالمي خواهد بود. مسئلة مادري، مسئلة همسري، مسئلة خانه و خانواده، مسائل بسيار اساسي و حياتي است. در همةطرحهايي كه ما داريم، بايستي«خانواده» مبنا باشد.
مقام معظم رهبري(دامت بركاته)
مقدمه
در راستاي تحقق بخشيدن به منويات مقام معظم رهبري(دامتبركاته) مبني بر رفع مظلوميت از عرص ه فرهنگ، مهندسي فرهنگ، عمق بخشي و نگاه كارشناسانه به مسائل فرهنگي و انجام فعاليتهاي دانشبنيان، و همچنين لزوم تحول مستمر و متعالي در اين حوزه، « نظام جامع آموزشي و تربيتي خانواده» در كميته امداد امام خميني(ره)، طراحي و اجرا گرديد. اين نظام بر مبناي نگرش سيستمي، و با اتخاذ رويكرد خانوادهمحوري و همچنين استفاده از آراي نخبگان و صاحبنظران طراحي گرديده است. توزيع عادلانه خدمات فرهنگي، احراز نيازهاي واقعي خانوادهها و اجتناب از اعمال سيلقه ،بوميسازي محتوا و شيوههاي آموزش، توجه به تأثير عوامل محيطي بر نهاد خانواده، تقويت بصيرت ديني براي مقابله با تهاجم فرهنگي، احياي عزت و كرامت فردي- خانوادگي و ترويج فرهنگ كار و تلاش در خانوادهها، از مهمترين راهبردهاي اين نظام هستند.
گامهای اجرای طرح
گام اول
نظام مذكور در ١٠ گام اجرايي، براي تعداد ١٤٥٠٠٠ خانوادة تحت پوشش و داراي شرايط خاص عملياتي شد. شرح اجمالي گامهاي اجرايي نظام بدين ترتيب ميباشد؛
اولين مرحله انتخاب خانوادههاي هدف ميباشد. به دلايلي از قبيل گستردگي جامعة تحت پوشش، محدوديت منابع سازماني و امكان كنترل هر چه بهتر روند اجرايي، اقدام به انتخاب خانوادهها ميشود. در اين مرحله، استانها بر اساس دو معيار:
سهيمه بندي ميشوند. در اين مرحله تلاش ميشود كه با لحاظ نمود ميزان فقر موجود در منطقه در سهيمهبندي، خدمات فرهنگي- آموزشي به صورت عادلانه توزيع گردند .
1- تعداد خانوادههاي تحت پوشش
2- ميزان فقر حاكم بر منطقه
بعد از تعيين سهميهها، نوبت به گزينش بر مبناي شاخصهاي مشخص ميرسد. اين شاخصها به گونهاي ترسيم شدهاند كه ويژگيهاي كلي خانوادههاي هدف اين نظام را مشخص ميكنند و ماحصل آن معرفي ١٤٥٠٠٠ هزار خانواده مبتلي به يكي از آسيبهاي اجتماعي، فرهنگي، رواني و ... است.
به عبارت ديگر گزينش خانودهها در دو قالب كمي و كيفي انجام ميشود؛ مرحلة كمي با تعيين سهمية استانها، و مرحلة كيفي با در نظر گرفتن شاخصهاي ذكر شده، اعمال ميگردند. پس از دريافت دادههاي مربوطه، كلية دادهها در واحد استان و شاخه پردازش ميگردند و گزارش توصيفي استانها به تفكيك شاخه تهيه ميگردد. در اين گزارش، فراواني متغيرهاي مختلف از قبيل اعتياد، طلاق، فقر دانش فقهي، ميزان دسترسي به امكانات فرهنگي و .... مشخص ميگردد. (٤٤ شاخص منظور گرديده است.)
گام دوم
درگام دوم نظام، نسبت به پالايش و آموزش عوامل اجرايي نظام اقدام ميگردد. عوامل اجرايي عبارتند از مشاورين ديني و مشاورين خانواده كه هر ٥٠ الي ٢٠٠ خانواده يك مشاور ديني و يك مشاور خانواده جذب ميگردند. پالايش مشاورين در دو مرحله عمومي و تخصصي انجام ميشود. پس از انتخاب و جذب مشاورين، اقدام به ارائه آموزشهاي لازم ميگردد.
گام سوم
در اين مرحله اقدام به شناسايي و سطحسنجي خانوادهها ميگردد. شناسايي و سطحسنجي در دو سطح خانواده و محيط انجام ميپذيرد. در محيط خانواده نيز علاوه بر شناسايي فضاي عمومي خانواده، نسبت به شناسايي تكتك أعضاي آن در محورهاي ديني، اجتماعي، فرهنگي، رواني، بهداشتي، تحصيلي و ... اقدام ميشود. در شناسايي محيط نيز قوتها، ضعفها، فرصتها و تهديدهاي محيطي از قبيل جريانها و امكانات موجود شناسايي ميگردند. ماحصل اين گام در داخل يك پايگاه داده ساماندهي ميگردد كه امكان جستجو و اخذ گزارشهاي متعدد و تقاطعي را فراهم ميسازد. (حدود ١٢٠ مؤلفه مورد شناسايي قرار ميگيرند).