تحقیق بررسي رابطه شخصيت و رضايت شغل 20 ص

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 21 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏بررسي رابطه شخصيت و رضايت شغلي
20
‏بررسی رابطه شخصیت و رضایت شغلی
‏(نظریه جان هالند)
‏89
‏بررسي رابطه شخصيت و رضايت شغلي
2
‏بررسي رابطه شخصيت و رضايت شغلي
3
‏بررسي رابطه شخصيت و رضايت شغلي (نظريه جان هالند)
‏ 
‏                  ‏چكيده:
‏امروزه منابع انساني، از پيچيده ترين، حساس ترين و تكنولوژيكي ترين منابع يك سازمان محسوب مي شوند.بنابراين توجه به ابعاد شخصيت افراد از مقوله هايي است كه مي تواندسازمان را در رسيدن به بهره وري ياري نمايد.از طرف ديگر رضايت شغلي به دليل نقش مؤثر آن در پيشرفت و بهبود سلامت نيروي كار، ناديده انگاشتن آن موجب عدم بهره وري مطلوب خواهد شد، مهم جلوه مي نمايد . اين مقاله پس از تعيين همبستگي بين شغل و شخصيت دبيران مدارس راهنمايي بهبهان الگوي موجود رضايت شغلي آنان را بيان مي نمايد.
‏هدف كلي اين تحقيق علاوه بر توصيف تناسب شغل و شخصيت دبيران مدارس راهنمايي بهبهان و بيان رضايت شغلي آنان ارائه الگوي موجود بين دبيران راهنمايي بهبهان  مي باشد.
‏اين پژوهش شامل 6 فرضيه اصلي و 30 فرضيه فرعي است. كه از فرضيه هاي اصلي ،ارتباط معني داري بين شخصيتهاي واقع گرا، كاوشگر و اجتماعي، با رضايت شغلي پيدا شد ولي بين شخصيتهاي سوداگر هنرمند و سنت گرا با رضايت شغلي ارتباط  معني داري يافت نشد.
‏جامعه آماري كليه دبيران زن و مرد مدارس راهنمايي بهبهان به تعداد 570 نفر در سال تحصيلي86-85 بوده است كه به روش مورگان تعداد 210 نفر به صورت تصادفي ساده انتخاب شدند.
‏ابزار اندازه گيري در اين پژوهش شامل پرسشنامه توصيف شغل jDI‏ پرسشنامه خود ساخته شخصيت از نظر جان هالند  بوده است.
‏ضريب پايايي پرسشنامه رضايت شغلي و شخصيت به كمك روش آلفاي كرونباخ به ترتيب 77 /0 و 5/0 بوده است.
‏براي تجزيه و تحليل داده هاي آماري از روشهاي آمار توصيفي شامل ميانگين، انحراف معيار و آمار استنباطي شامل ، T‏ تست ، ضريت همبستگي ، آلفاي كرونباخ استفاده شده است.
‏ضمناً با استفاده از نرم افزار SPSS‏ داده ها مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند و سطح معني دار در اين پژوهش 05/0  بوده است.
‏نتيجه اي كه از اين تحقيق گرفته شد به اين صورت است كه جهت كم كردن ، جابجايي و نقل و انتقالات دبيران راهنمايي بهبهان بايد:
v‏   ‏سيستم مناسب پرداخت حقوق و دستمزد را بهبود داد.
v‏   ‏سيستم توفيعات و پاداشها را تجديد نظر كرد.
v‏   ‏روحيه تفكر آفريني را ايجاد كرد.
v‏   ‏جو مناسب جهت ارتباطات اجتماعي را در بين دبيران راهنمايي شهرستان ايجاد نمود.
v‏   ‏به احساسات ، انعطاف در قوانين، فعاليتهاي فوق برنامه، توجهي خاص كرد.
‏در نهايت اين مقاله  الگوي موجود بين شخصيتهاي مورد پژوهش و رضايت شغلي دبيران شهرستان بهبهان را بيان ميکند
‏ 
‏بررسي رابطه شخصيت و رضايت شغلي
4
‏ 
‏ 
‏ 
‏مقدمه:
‏توجه به ابعاد شخصيت افراد در سازمان از مقوله هايي است كه ميتواند سازمانها را در رسيدن به بهره وري ياري نمايد.
‏ اما گاهي از مواقع آن چنان شخصيت افراد پيچيده و نامعلوم مي باشد كه فقط مي توان به ارائه برخي از فرضيات و احتمالات اكتفا كرد.
‏قطعاً مي توان منابع انساني را از پيچيده ترين ، حساس ترين و تكنولوژيكي ترين منابع يك سازمان به حساب آورد. امروزه بنحوي شاهد هستيم كه چگونه پيشرفتهاي علمي – تكنولوژيكي به ما در شناخت ارگانيزم و فيزيك جسماني و از جمله ابعاد شخصيتي انسان كمك نمايد.
‏اما آنچه كه هميشه و همواره ما را در پرده ابهام باقي مي گذارد، بروز رفتار ها و حالات روحي و رواني افراد است كه در شرايط و عرصه هاي مختلف مي توانند از خود نشان دهند.
‏گرچه انديشمندان با تكيه بر تحقيقات و مطالعات بدست آمده همواره براي شناخت بهتراجزاء پيچيده انساني تئوريهاي مهمي را در بعد شخصيتي ارائه داده اند، اما هرگز نتوانسته اند آن را بعنوان يك قانون صددرصد علمي بيان كنند چرا كه در زمانها و مكانهاي مختلف نتايجي بس متفاوت را بدست آورده اند.
‏رضايت شغلي به اعتقاد بسياري از صاحب نظران، از همه مفاهيمي كه روانشناسان و متخصصان رفتار سازماني و مديريت در موقعيتهاي سازماني مختلف مطالعه كرده اند، از مهمترين موضوعات پژوهشي بوده است.
‏اهميت رضايت شغلي از يك سو بدليل نقشي است كه اين سازه در پيشرفت سازمان و نيز بهداشت و سلامت نيروي كار و از سوي ديگر به اين علت است كه علاوه بر تعاريف و مفهوم پردازي هاي متعدد و گاه پيچيده ، محل تلاقي و نيز سازه مشترك بسياري از حوزه هاي علمي ، مانند: روان شناسي، جامعه شناسي، مديريت، حتي اقتصاد و سياست بوده است.
‏اگر چه عواملي بر رضايت شغلي مؤثر مي باشد، اما اين بار بدنبال بررسي تناسب شغل و شخصيت و رابطه آن با رضايت شغلي مي باشيم.
‏بدين منظور پژوهشگر در اين تحقيق به دنبال بررسي تناسب شغل و شخصيت دبيران و رابطه آن با رضايت شغلي آنان در آموزش و پرورش بهبهان و بيان الگوي موجود در مدارس راهنمايي اين شهرستان مي باشد.
‏بنابراين محقق سعي دارد با بررسي و تبيين موضوعات فوق در آن اداره آموزش و پرورش در صورت امكان پيشنهاد ها و راه كارهايي را براي ارتقاء و بهبود وضع موجود و ارائه الگوي موجود بيان نمايد.
‏نگارنده معتقد است كه چنانچه در زمينه موضوع مورد تحقيق، بررسي و مطالعه اي انجام نگيرد ممكن است كسي به تأثير بعد شخصيتي افراد در رضايت شغلي آنان و تناسب آن با شغل افراد پي نبرد. حال آنكه با اثبات چنين موضوعاتي مي توان به جايگاه رابطه شغل و شخصيت بيش از گذشته ارزش و اعتبار بخشيد.
‏بيان مسأله:
‏معمولاٌ سازمانها براي افزايش اثر بخشي و عملكرد كاركنان خود سرمايه گذاريهاي متفاوتي از قبيل: جذب نيروهاي متخصص، حقوق و مزاياي مكفي، تأمين امنيت شغلي، آموزش و بهسازي، مشاركت دادن در تصميم گيريها، جذاب نمودن شغل،  پاداش براي عملكرد خوب، تنبيه براي عملكرد ضعيف و ........... درمقاطع مختلف انجام ميدهيد.
‏آنان براساس تحقيقات زيادي در يافتند، كاركناني كه از كار خود راضي هستند نسبت به افراد ناراضي كار بيشتري از خود  نشان ميدهند. و همچنين مي دانند كه شخصيت افراد بعنوان اهرمي مؤثر در انجام صحيح وظايف و مسئوليتها نقش دارد.

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4014 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 21

حجم فایل:36 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل