تحقیق تنش شوری در گیاهان زراعی 10 ص ( ورد)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 8 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏موضوع بحث‏:
‏تنش شوری در گیاهان زراعی
‏مقدمه‏:
‏شوری عامل مهم در تاریخ بشر و سیستم های کشاورزی بوده که بشر بر آنها تکیه داشته است‏.‏تمدنهای بسیاری در اثر عدم اعمال مدیریت صحیح در امر آبیاری و در نتیجه آن تجمع نمک در سطح خاک از بین رفته اند.
‏مدارک تاریخی 6000 سال قبل نشان می دهد که انسان به دلیل تخریب پایه های منابع جدید شونده در مناطق خاص هیچ گاه نتوانسته بیش از 2000 ‏–‏ 800 سال در یک تمدن پیشرفته در یک مکان معین توسعه یابد‏.
‏مثال‏: عملکرد گیاهان در طول یک دوره 700 ساله 65% کاهش یافته است‏.
‏وسعت اراضی شور در سطح دنیا‏:
‏مطالعات انجام شده زمین های دارای مشکل شوری را عددی بین 340000000 تا‏ ‏950000000‏ ‏هکتار را ثبت نموده اند.
‏این براورد همچنان در حال افزایش است‏.‏ گفته میشود 6% از سطح زمینهای دنیا دارای پتانسیل تولید محصول زراعی میباشند‏.‏
‏بعضی از کشورها نسبت به شوری از اراضی بیشتری برخوردارند‏:
‏1- ایران
‏2- پاکستان
‏3- هندوستان
‏وسعت شوری در اراضی ایران‏:
‏حدود 12% از کل مساحت ایران به صورت کشت آیش و به منظور تولیدات کشاورزی استفاده می شود‏.‏ که نزدیک 50% این سطح زیر کشت به درجات مختلف با مشکل شوری ‏–‏ قلیایی بودن ‏–‏ غرقابی بودن رو به رو می باشد
‏2
‏.‏ پیش بینی می شود این مشکل تا 75% از کل زمینهای فاریاب کشور پیشروی کند‏.
‏بخشهای وسیعی از کشور مانند‏:‏ دشتهای حاصلخیز قزوین و مغان ‏–‏ گرگان و گنبد ‏–‏ ورامین تا گرمسار ‏–‏ سیستان و فارس تا نوار حاشیه ای جنوب کشور و اراضی حاصلخیز اطراف زاینده رود به نحوی متاثر از تنش شوری هستند‏.
‏تنش شوری‏:
‏اصطلاح شوری زمانی به کار میرود که غلضت بعضی املاح مثل کلسیم ‏–‏ کلر ‏–‏ بی کربنات ‏–‏و به طور کلی میکروالمانتها در خاک بالا باشد‏.
‏تنش شوری به دو صورت می‏‌‏باشد‏:
‏1- تنش شوری اولیه: ‏ ‏
‏سمیت یونی ویژه
‏2- تنش شوری ثانویه‏:‏
‏تنش کمبود مواد غذایی
‏القای تنش آب
‏تنش اسمزی
‏اثرات شوری بر گیاه‏:
‏1- اثر شوری بر جوانه زنی
‏2- اثر شوری بر سایر مراحل رشد
‏3- اثر شوری بر مرحله زایشی گیاه
‏4- اثر شوری بر ساختمان گیاه
‏1- اثر شوری بر جوانه زنی‏:
‏تنش شوری در این مرحله می تواند بصورت تحریک کننده ‏–‏ بازدارنده ‏–‏ یا خنثی کننده در جوانه زنی عمل کند‏.
‏اثرات تنش شوری بر جوانه زنی گیاه عبارتند از‏:
‏الف ‏–‏ تاخیر در جوانه زنی‏ ‏ب- کاهش درصد جوانه زنی
‏پ- کاهش سرعت جوانه زنی‏ ‏ت- کاهش رشد گیاهچه
‏3
‏2- اثر شوری بر سایر مراحل رشد‏:
‏نتایج آزمایشهای گلخانه ای روی گیاه سورگوم و گندم نشان می دهد که مرحله رویشی و مراحل اولیه زایشی مراحل بسیار حساس بوده بطوری که مرحله گلدهی و مرحله پرشدن دانه به ترتیب کمترین حساسیت را دارند‏.‏ شوری بعضی مواقع روی زمان مراحل گلدهی برخی غلات تاثیر می گذارد به گونه ای که جوانه زنی ‏–‏ ظهور خوشه ‏–‏ گلدهی و رسیدگی دانه زودتر اتفاق می افتد‏.
‏3- اثر شوری بر مرحله زایشی گیاه‏:
‏تنش شوری باعث ایجاد تغییر در مرفولوژی اندامهای تولید مثل گردد‏.‏ برخی اثرات روی مراحل مختلف رشد زایشی به شرح زیر خلاصه می گردد‏:
‏الف ‏–‏ تسریع در جوانه انتهایی و کاهش در تعداد کل خوشه چه ها و تعداد دانه در هر خوشه
‏ب- کاهش قدرت زنده ماندن دانه گرده
‏پ ‏–‏ کاهش در جوانه زدن دانه گرده ‏–‏ باروری - پوشش دانه
‏4- اثر شوری بر ساختمان گیاه‏:
‏بسیاری از محققان گزارش نموده اند که در غیبت مقاومت تحمل به تنش شوری مجموعه ای از تغییرات ساختمان و عملکرد در گیاه اتفاق می افتد‏.‏ اندامهای مختلف گیاه تحت تنش شوری ممکن است از نظر سازمان سلول دچار یک یا تعدادی از اختلالات زیر گردد‏:
‏الف‏:‏ به هم ریختن سازمان ساختمان سلول‏؛
‏ب: از هم گسیختگی ساختمان میتوکندری در سلو‏ل؛
‏پ‏:‏ کاهش در تعداد اندازه کریستال‏‌‏ها‏؛
‏ت‏:‏ مجتمع شدن تعداد زیادی میتوکندری در یک سلول‏؛
‏ث‏:‏ تغییر در توزیع پراکنش ریبوزوم در سلول‏؛
‏ساز‏ ‏و‏ ‏کارهای مقاومت به شوری‏:
‏4
‏در تحمل گیاهان مختلف به شوری مجموعا سه عامل مهم دخالت دارند‏:
‏عامل گیاهی
‏عوامل مربوط به خاک
‏شرایط آب و هوا
‏1- عامل گیاهی‏:
‏تحمل نمک
‏مقاومت گیاهی
‏مقاومت از طریق اثرات اسمزی نمک
‏تنظیم نمک
‏الف ‏–‏ ذخیره و نگهداری نمک در پروتوپلاسم ‏–‏ تجمع یون در واکوئل ها
‏ب ‏–‏ حذف و ترشح نمک از طریق سطح ساقه و سطح ریشه ودفع نمک از غدد ‏–‏ دفع نمک از تارهای نمکی
‏پ- دفع نمک‏:‏ موانع انتقال نمک در ساقه و در ریشه
‏مقاومت از طریق اثرات یک یون خاص روی مقدیر یونهای مشکل ساز
‏ساز‏ ‏وکارهای تحمل به شوری بین گیاهان‏:
‏ساز و کار
‏گیاه
‏دفع سدیم – انتقال از برگ به ریشه
‏لوبیا
‏دفع سدیم – ذخیره سدیم در برگهای پیر
‏برنج
‏دفع سدیم
‏ذرت
‏کمی دفع سدیم – ذخیره سدیم در واکوئول برگ
‏گندم
‏برداشت کنترل شده سدیم –ذخیره سدیم در واکوئول برگ
‏جو

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4083 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 8

حجم فایل:16 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل