تحقیق جوشکاری چدن ( ورد)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..DOC) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 24 صفحه

 قسمتی از متن word (..DOC) : 
 

2
‏عنوان پروژه:
‏متالورژی جوشکاری چدن خاکستری
‏پیشگرم کردن برای جوشکاری انواع چدن خاکستری
‏از آنجایی ک‏ه تنش تسلیم چدن های خاکستری با ‏افزایش محدود دما‏ کاهش می یابد، با پیشگرم کردن چدن های خاکستری قبل از جوشکاری می توان مقادیر قابل توجهی از تنش های پسماند را در قطعه کار از میان برداشت.
‏مهمترین مزایای پیشگرمایی در چدن های خاکستری به قرار زیرند؛
‏1-کاهش ‏تنش های پسماند در قطعه با کاهش نسبی تنش تسلیم در اثر پیشگرمایی تا حدود 450 درجه سانتیگراد‏.‏
‏2-ترک های ناشی ار تنش های انقباضی ‏جوشکاری یکی از مشکلات همیشگی موجود در چدن های خاکستری است.برای ب‏رطرف کردن تنش های انقباضی باید به وسیله پیشگرم کردن، حجم قطعه چدنی را منبسط کرد. این نوع پیشگرمایی را اصطلاحاً پیشگرمایی غیر مستقیم می گویند.‏در این روش ابتدا سطح بیشتری از قطعه چدنی را با دمای کمتر و سپس سطح کمتری از قطعه را با دمای بیشتر پیشگرم می کنند. البته در هر حال، پیشگرمایی موضعی در محل اتصال باید با دمای بالاتری انجام شود تا این محل از انعطاف پذیری بالاتری برخوردار شده و تر‏د‏ و شکننده نشوند. در زمان جوشکاری قطعات چدنی که ‏شکل پیچیده ای دارند، دمای پیشگرمایی باید ت
3
‏قریباً کمتر ازدمای سرخ شدن باشد. برای چدن های خاکستری این درجه حرارت تقریباً برابر 600 درجه سانتیگراد در کوره های گاز یا زغال سوز است. ه‏ر‏ اندازه شکل قطعه پیچیده تر باشد، به پیشگرمایی یکنواخت تری نیاز خواهد بود.
‏3-‏برای جلوگیری از وسیع شدن منطقه HAZ‏ که خود سبب افزایش خطر ترکیدن کناره های جوش می شود، پیشگرم کردن تا دمای 500 تا 600 درجه پیشنهاد شده و مناسب خواهد بود.
‏4-‏همچنین پیشگرم کردن در حدود 500 تا 600 درجه سانتیگراد و س‏رد کردن آهسته از پدیده جذب کربن موجود در چدن توسط فلز جوش که در کلیه چدن های خاکستری در حین جوشکاری اتفاق می افتد، جلوگیری نموده و یا آن را تقلیل می دهد.
‏5- ‏دیگر مزیت پیشگرم کردن چدن ها قبل از آغاز جوشکاری، زدودن روغن و چربی های سطحی و تبخیر روغن و چربی جذب شده و نفوذ کرده در عمق قطعه می باشد که با نگهداری قطعه برای زمان 4 تا 8 ساعت در 500 درجه سانتیگراد تحقق می یابد.
‏6-پیشگرم کردن قطعه چدن خاکستری مورد جوش و کنترل درجه حرارت بین پاسی، موجب کاهش شیب حرارتی ‏و در نتیجه باعث کاهش سرعت سرد شدن جوش می گردد. در نتیجه احتمال ایجاد کاربید را در فلز جوش و مارتنزیت در ناحیه HAZ‏ کاهش می دهد.
‏روش های پیشگرم کردن و کنترل درجه حرارت بین پاسی در چدن های خاکستری
‏الف) پیشگرم کردن موضعی توسط شعله یا المنت، برای کاهش نرخ سرد شدن جوش بسیار موثر است. برای این منظور باید قطعه کار را به گونه ای قرار داد که مسیر پیشگرم کردن باعث تمرکز تنش در موضع خاصی نشود.
‏ب) پیشگرمایی‏ عمومی به علت عدم احتمال ایجاد تنش های داخلی در مواضع دیگر قطعه نسبت به پیشگرمایی موضعی ترجیح داده مشود. افزایش دمای پیشگرمایی در نواحی سه گانه جوش HAZ‏ و فلز پایه سبب کاهش سختی می شود. جدول 1 تاثیر پیشگرمایی را بر سختی یک چدن
3
‏خاکستری کلاس 20 که با الکترود ENi Fe-Cl‏ و قطر mm‏ 5 جوشکاری شده، ‏نشان می دهد.
4
(HB)‏سختی
‏دمای پیشگرمایی
‏(درجه سانتیگراد)
‏فلز پایه
HAZ
‏جوش
‏169-165
‏480-426
‏362-342
‏بدون پیشگرم
‏169-165
‏426-404
‏362-297
‏110
‏169
‏404-363
‏340-305
‏230
‏176-169
‏322-255
‏228-185
‏315
‏جدول1- ‏تاثیر درجه حرارت پیشگرمایی بر مقدار سختی یک چدن خاکستری GG20
‏همان طور که ‏ملاحظه می شود، انتخاب صحیح دمای پیشگرمایی عمومی می تواند اطلاعات مفیدی در خصوص پیش بینی ساختار کریستالی منطقه HAZ‏ جوش در اختیار قرار دهد.جدول 2 اطلاعاتی در این زمینه ارائه می دهد.
‏دمای پیشگرمایی
‏ساختار کریستالی منطقه HAZ‏ چدن خاکستری
‏ ‏25
‏مارتنزیت
‏ ‏100‏
‏استحاله پرلیتی اتفاق می افتد
‏ ‏ ‏200
‏مقدار زیادی از مارتنزیت و کاربید توسط پرلیت جایگزین می گردد
‏ ‏ ‏300
‏تقریباً تمامی مارتنزیت توسط پرلیت جایگزین می گردد
‏400
‏مارتنزیت ایجاد نمی شود و اصلاً در ترکیب وجود ندارد

‏ ‏جدول2-‏پیش بینی ساختار کریستالی منطقه HAZ‏ بر اساس انتخاب دمای پیشگرم چدن خاکستری

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4177 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .DOC

تعداد صفحات: 24

حجم فایل:25 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل