تحقیق پيش نيازهاي «HACCP» در صنايع غذايي 6ص (قابل ویرایش)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 6 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

1
‏پيش نيازهاي ‏«HACCP‏»‏ در صنايع غذايي
‏اجراي سامانه ‏«HACCP‏»‏ در ي‏ك‏ كارخانه نيازمند يك سيستم (GMP‏) ‏مي باشد كه مهمترين نك‏ا‏ت آن عبارتند از:
‏1-‏ ‏طراحي تأسيسات ‏(طرح اوليه، جاده، طراحي سقف، كف و ديوارها، تهويه ‏و ... ‏)
‏2- بهداشت محيط كار (نوع و جنس وسائل، مواد ضد عفوني كننده، شستشو كف‏ و ... ‏)
‏3- ‏نابودسازي ضايعات (شستشو و ضد عفوني كردن، دفع مواد زانو و فاضلاب)
‏4- مبارزه با جانوران موذي‏ (جوندگان، حشرات، پرندگان‏، انگل ها و ... )
‏5- بهداشت كاركنان (بهداشت فردي، معاينات پزشكي، رفتار عادات كاركنان)
‏6- بهداشت خط توليد (شرايط ماده خام‏، از بين بردن نقاط كور‏)
‏7- آموزش
‏اصول و مراحل طراحي سامانه ‏«HACCP‏»‏ در خط توليد رب گوجه فرنگي
‏بخش اول: پنج مرحله آماده سازي
‏1- تشكيل گروه‏ :
‏در تشكيل گروه بايد از افرا‏د آگاه درباره ويژگي هاي شيميايي، فيزيكي و خوراكي رب گوجه فرنگي و مراحل توليد آن در كار‏ بهره گيري شود‏.
‏بهتر است اين گروه متشكل از كارشناسان رشته هاي گوناگون ‏علوم باشد. (مانند: كارشناس علوم مهندسي، كارشناس خط توليد، كارشن‏اس بهداشت، كنترل كيفي، تغذيه و س‏لامت‏، ميكروب شناسي و كارشناس شيمي مواد غذايي‏)
‏2- شرح و توصيف فرآورده و نحوه عرضه آن به بازار‏ :
‏رب گوجه فرنگي از تغليظ كردن عصاره ‏گوجه فرنگي بدست مي آيد‏ كه ويژگي هاي آن عبارتست از : PH‏ پائين، رنگ قرمز، پريكس‏ 28% - 25% و داراي حدود 3% - 2% نمك مي باشد.
‏نحوه توزيع آن به صورت كنسرو شده در دو نوع نيم كيلويي و يك كيلويي مي باشد‏.
‏3- شناسايي گروه مصرف كننده‏ :
‏مصرف رب گوجه فرنگي براي عموم مردم بجز كساني كه آلرژي دارند متناسب مي باشد‏.
‏4- ترسيم نمودار خط توليد‏ :
3
‏دريافت قوطي
‏دريافت ‏گوجه فرنگي
‏دريافت نمك تصفيه شده
‏شستشو
‏اضافه كردن 3% نمك
‏كارتون گذاري و انبار داري
‏تغليظ در خلاء
‏بسته بندي
‏اگزاست
‏سورتينگ
‏بارگيري و عرضه به بازار
‏جداكردن دانه ها و پوسته
‏خرد كردن و له كردن
‏شستشو
‏استريليزاسيون با بخار
‏دربندي و تاريخ زندي
‏فرآيند دمايي

‏5- پژوهش درباره تطابق علمي ‏نمودار جريان فرآيند‏
‏بخش دوم‏: طراحي برنامه با بكارگيري اصول هف‏ت ‏گانه
‏1- ‏شناسايي و ارزيابي مخاطرات و راههاي پيشگيري‏ آن ها، انواع مخاطره هاي رب گوجه فرنگي و راههاي پيشگيري ‏در جدول زير آمده است‏.
‏نوع مخاطره
‏راههاي پيشگيري
‏زيست
‏شناختي
‏1- كپك ها
‏ضد عفوني كردن، شستشو، بلانچينگ
‏2- ‏لار و مگس سركه
‏خنك و خشك كردن نگه داشتن محصول در فاصله تاخط توليد
‏فيزيكي
‏انواع اجسام خارجي از قبيل گل و لاي، سنگ و چوب، شن،
‏لازم است كه عمل سورتينگ به دقت توسط كار‏گ‏ران انجام
3
‏ آهن، ساقه و برگ
‏شود‏ و همچنين در‏ ‏صورت امكان‏ ‏از‏ جدا‏ ‏كننده هاي مغناطيسي استفاده شود‏.
‏شيميايي
‏انوا‏ع آفت كش ها
‏كودهاي شيمايي
‏فلزات سنگين
‏انواع شوينده ها
‏لازم است به كشاورزان توضيح داده شود كه در حد مجاز و لازم از كود و آفت كش ها استفاده كنند همچنين آب مصرفي ‏بايد سالم و تصفيه شده باشد‏.
‏2- شناسايي CCPS‏ در مراحل توليد رب و بكارگيري درخت‏ CCP
‏نمونه يك درخت‏ CCP‏
‏پرسش 1: آيا اقدام هاي پيشگيرانه براي مخاطره شناسايي شده و‏ج‏ود دارد؟
‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ بله ‏ ‏ خير مرحله توليد فرآيند
‏ يا فرآورده را اصلاح كنيد‏.
‏ آيا كنترل در اين مرحله ‏از توليد
‏ ‏ ‏براي تأمين سلامت فرآوردة ‏ بله
‏ ‏ ‏خوراكي لازم و بايسته مي باشد؟
‏پرسش ‏2‏: آيا ‏اين مرحله از توليد احتمال وقوع يك مخاطره
‏را به صفر مي رساند يا آن را تا حد قابل قبول كاهش مي دهد‏؟
‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ خير ‏ ‏اين مرحله يك CCP‏ نمي باشد‏. ‏ ‏ايست‏ õ
‏پرسش ‏3‏ ‏: آيا ‏آلودگي با مخاطره هاي شناسايي شده
‏مي تواند در اندازه هاي بيشتر از ميزان قابل قبول روي
‏دهد يا آيا مي تواند تا اندازه غير قابل قبول افزايش يابد؟
‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏خير‏ ‏ ‏ ‏ بله‏
‏ بله خير اين مرحله يك CCP‏ نمي باشد. ايست õ
‏پرسش ‏4‏: آيا ‏مرحله بعدي، مخاطره هاي شناسايي ‏شده را حذف
‏مي كند يا احتمال وقوع آن را تا تراز قابل قبول كاهش مي دهد‏؟
4
‏ ‏ ‏ بله ‏ ‏اين مرحله يك CCP‏ نيست‏. خير ‏ ‏جايگاه بايسته مهار‏ (CCP‏)
‏شناسايي CCPS‏ با بكارگيري درخت تصميم گيري CCP‏ در فرآيند رب گوجه فرنگي
‏مرحله نوآوري
‏مخاطره بهداشتي
‏جواب سؤالات درخت تصميم گيري
‏آيا CCP
‏موجوداست
‏توضيحات
‏سؤال 1
‏سؤال 2
‏سؤال 3
‏سؤال 4
‏دريافت گوجه
‏زيست شناسي‏ فيزيكي
‏بلي
‏بلي
‏خير
‏خير
‏بلي
‏بلي
‏خير
‏بله
‏بله
‏خير
CCP1
‏در مرحله سورتينگ مخاطره از بين ميرود
‏سورتينگ
‏فيزيكي
‏بلي
‏ـــ
‏ـــ
‏بله
CCP2
‏پالپ كردن
‏مخاطره وجود ندارد
‏ـــ
‏ـــ
‏ـــ
‏ـــ
‏خير
‏با رعايت اصول بهداشتي و همچنين دقت كارگران در هنگام ‏سورتينگ مخاطره اي‏ بوجود نمي آيد‏.
‏صافي
‏ـــ
‏ـــ
‏ـــ
‏ـــ
‏ـــ
‏خير
‏ـــ
‏تغليظ در خلاء
‏ـــ
‏ـــ
‏ـــ
‏ـــ
‏ـــ
‏خير
‏در دما و زمان لازم
‏پركردن
‏فيزيكي
‏بلي
‏بلي
‏ـــ
‏ـــ
‏بلي
CCP3
‏اگزاست
‏مخاطره وجود ندارد
‏ـــ
‏ـــ
‏ـــ
‏ـــ
‏خير
‏ـــ
‏دربندي
‏ميكروبي
‏بلي
‏خير
‏بلي
‏بلي
‏خير
‏آلودگي ميكروب در فرآيند دمايي از بين ميرود
‏فرآينددمايي
‏مخاطره وجود ندارد
‏ـــ
‏ـــ
‏ـــ
‏ـــ
‏ـــ
‏دما وز مان بايد كافي باشد
‏كارتون گذاري و انبارداري
‏زيست شناسي‏ فيزيكي
‏بلي
‏بلي
‏خير
‏خير
‏بلي
‏بلي
‏خير
‏خير
‏بلي
‏بلي
CCP4
CCP5
‏3- پايه ريزي اندازه هاي بايسته براي هر اقدام پيشگيرانه مربوط به يك CCP‏ ‏شناسايي شده
‏4- پايه ريزي مقررات پايش در CCPS

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4713 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 6

حجم فایل:19 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل